Stad van de mode, land van de mode. Milaan is de absolute bakermat voor iedereen die iets met mode doet. Het idee speelde al enige tijd om naar Milaan af te reizen voor een gigantische zoektocht te beginnen naar prachtige en vooral unieke stoffen voor onze collectie.

We begonnen vol goede moed en vertrokken richting Milaan met de wagen, stel u voor dat we honderden meters stof konden vinden, moesten we toch zeker zijn dat we ze allemaal mee konden nemen naar ons atelier. Na een rit van bijna 10 uur onafgebroken rijden door Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland en Italië kwamen we aan in Milaan.

Eens in Milaan verkenden we de lokale merken op zoek naar inspiratie. We hadden hoge verwachtingen van lokale ontwerpers, want zij ontwerpen toch in de stad van de mode.

Hier en daar hadden we een afspraak met lokale specialisten in stoffen, we vonden hier en daar enkele leuke stoffen en reeds vanaf dag 1 was onze trip naar Milaan de moeite waard. Uiteindelijk hebben we een aantal toppertjes mee naar huis, waarmee we aan de slag konden.

Maar Mc Rogers zou Mc Rogers niet zijn als we niet op zoek gingen naar iets heel speciaals. Daarom hebben wij voor ons een aantal stoffen ter plaatse laten maken, geheel uniek, zeker in België. Momenteel kunnen wij hier nog niets van tonen, maar we verwachten deze tegen oktober in België en dan zijn jullie de eersten om deze te bewonderen.